In de hoofdrol: Daan en Geegee!
Wat een dag! Daan heeft vanmiddag kennis gemaakt met zijn therapeut Maike en 'zijn'dolfijn Geegee! De oudste dolfijn van het CDTC (Curacao Dolphin Therapy & Research Center) die ook al oma is. Daan heeft therapie van 13.00-15.00. Daan kreeg eerst therapie in een kamer waar ze kijken waar Daan zijn interesses liggen. Eenmaal in zwembroek en wetsuite gehuld moest Daan een flink eind lopen op blote voeten over vlonders ombij het platform te komen waar de therapie zal plaatsvinden. Hij liep zo langs ons heen, keek even en liep vol vertrouwen aan de hand van Maike verder.
Daan kon even wennen op het platform, met de voeten in het water trappelen en ja... toen ging Daan echt het water in waar Geegee al nieuwsgierig in de buurt was. GAAF!
In het begin moest Daan wel hijgen en was zijn lichaam erg gespannen. Ze gaven Daan druk op zijn lichaam waardoor het al heel snel beter ging wanto, watis Daan nieuwsgierig! Hij ging eerst over op de negeermethode (voor menigeen wel bekend) maar dat was van korte duur! Al snel maakte Daan kontakt me Geegee. Het ging nu om het wennen en dat ging perfect! Daan werd weer op het platform getild en daar werd bekeken wat Daan aanspreekt. Van de bal wilde hij niets weten maar de ring vond hij interessant. Daar zijn ze mee aan de slag gegaan en Daan heeft samen met Maike de ring omGeegee's snuit gedaan. Ook aaide Daan Geegeeuit zichzelf en hij zat regelmatig met een grijns op zijn gezicht. Eerst zwom Maike met Daan op de rug meevan GeegeeEn daarna heeft hij samen met Maike op de buik van Geegee meegezwommen! Wij stonden ons te vergapen! Na de therapie ging Daan douchen en hadden wij ons evaluatiegesprek met maike. Maike was zeer enthousiast over daan! Hij is 'smart' en had de dingen snel door. Even voor Reinata en Adrienne: Maike vond dat ze zo lang door konden gaan met Daan en dat voor een eerste keer. Iedere keer schoof hij weer op z'n kontje naar voren om het water in te gaan en moesten ze hem echt tegen houden. Maar dat herkennen we wel want dat valt ons en jullie ook op. We hebben al heel goed advies gekregen over de communicatie maar dat is moeilijk onder woorden te brengen. Dat komt wel als wel weer thuis zijn.
Wij dachten dat Daan wel helemaal af zou zijn na zo'n middag maar nee hoor! De hele middag blij en vol energie die Daan!
Al met al een topdag van een heel dapper mannetje!
het is hier al laat en krijg net jullie verhaal binnen. Met toch wel tranen in m'n ogen zit ik het verhaal te lezen en de geweldige foto's!!!! Super Daan!!!!
Koen, ik ben benieuwd naar jou belevenissen natuurlijk en van je papa, mama en opa en oma.
De foto's spreken voor zich!
Veel liefs, Goke
Wat goed om te lezen dat het met Daan goed gaat. Super joh,.. en dit is nog maar het begin. We blijven jullie volgen. We vroegen ons af Koen of een dolfijn nu echt zo glad voelt als dat hij er uit ziet( zo glimmend). Maar dat horen we wel als jullie terug zijn.
groetjes van Dorpsstraat 70
Ik vind het heel erg leuk dat je met de dolfijnen gaat zwemmen.Wanneer mag Koen met de dolfijnen zwemmen?
En mogen Daan zijn papa en mama ook met de dolfijnen zwemmen?
Daan, moet je ook onder water zwemmen?
En ik vind je er erg mooi uitzien.
Groetjes van Guusje
wat fijn datj je met de dolfijnen mag zwemen
groetjes van nienke
(helemaal zelf getypt)
Kijk, daar word ik blij van. Wat mooi dat het de eerste keer al zo goed gaat.
Groet, Adrienne
Daan ligt altijd goed bij de dames! Dus...ook zeker bij een lieve dames-dolfijn.
Wat een bijzondere ervaring Daan!
Wat heerlijk om zo te lezen dat hij het heerlijk vind, nog wakker gehouden door beesten?
Kunnen jullie wel tegen de temperatuur?
dikke knuffel en geniet maar verder
Wat een geweldige verhalen zeg! En dat het gelijk de eerste keer al zo goed ging, je verbaast ons wederom Daan. Kon ik maar even om het hoekje kijken. Ga zo door vriendje!
Wat een mooie plaatjes en verhalen! Heerlijk om zo mee te leven, de site werkt perfect.
X
Mmmm wat heerlijk voor jullie allemaal daar ,en wat een goede berichten allemaal .heel veel plezier en geniet lekker van elkaar dikke dolfijnen knuffels van een ander NAT eiland
Ik lees elk nieuw verhaal en zie de mooie foto's echt mooi en heerlijk dat weer. Dat zwemmen met dolfijnen lijkt me ook wel wat. Ik zie aan Daan dat hij erg open is en geniet. Beter als dat koude water in Skylge of niet dan. Ook de foto's van Koen zijn erg leuk. Daan ga zo door en Alice en Tom genieten hoop ik ook met volle teugen.
Reinata