skylge-daan.reismee.nl

Koen z'n dag

Vandaag zou ik met de dolfijntrainer meelopen maar ze waren allemaal bezig met een bevalling. Even later hoorde ik dat er een meisje geboren was, tenminste ze denken dat het een meisje is. Ze is wel op de goeie manier geboren, met de staart eerst.

Laughing
Dat is beter omdat de staart minder kwetsbaar is dan het hoofd. De bevalling duurt lang en als er al een stuk staart geboren is is het niet erg als de moeder nog een stukje gaat zwemmen. Maar als er een stuk van het hoofd geboren is en de moeder gaat dan nog zwemmen kan het hoofd beschadigen.
Sealed
De dolfijnbaby kan in de buik nog ademen. Als de baby met de staart eerst geboren wordt voudt de staart zich uit en wordt de staart hard want die is eerst nog slap. Dan kan de baby gelijk zwemmen maar als de baby eerst met het hoofd geboren wordt kan hij nog niet goed zwemmen omdat de staart nog slap is. Die moet nog uitvouwen en nog hard worden. Ik heb de dolfijnbaby ook nog even gezien vanmiddag. Echt heel leuk.

Zijn jullie nog aan het sleeen bij school?

Wink

Groetjes van Koen

laura

Hoi Koen!
wat leuk op een net pasgeboren dolfijntje te zien:D
heb je er ook een foto van..?
Er lig wel weer sneeuw op Terschelling maar op het duin ligt alleen maar ijs. We mogen er van de juffen en meester niet sleeën. Het lijkt wel een Ijsbaan.
Als je weer terug komt,neem je dan die lekkere warme zon mee ??;)

Groetjes, Laura!

juf Eke

Wow Koen, wat een mooi verhaal. Ik wist dat niet dat een dolfijntje op die manier geboren wordt. Weer wat geleerd van je! Volgens mij kun jij straks een hele lange spreekbeurt houden:D
Heb je wel weer zin om naar huis te gaan? Of wil je liever daar blijven. Wij missen je wel hoor, al is het wel heel erg leuk om 's ochtends even in de kring te kijken hoe het met jullie gaat. Geniet nog maar even daar en tot volgende week!

Hilma

Jeetje, wat gaaf om een pasgeboren dolfijntje te kunnen zien, wat maak je toch een toffe dingen mee, Koen!
xx Hilma

wendela

Hoi Koen,

Je kan haast wel een boek schrijven van wat je allemaal beleeft hebt,en gaat beleven,echt wel vet cool.En nog gefeliciteerd met de baby dolfijn...hihi.Nog veel plezier

Liefs Wendela

Blanche

Hoi Koen,
Wat heerlijk om op zo'n jonge leeftijd al zo veel beleefd te hebben. Die dingen kunnen ze jouw niet meer afpakken. En zometeen als je thuis komt kan je ook nog met sneeuw spelen. In nog geen maand tijd twee verschillende weersomstandig heden.
Nou jongen de laatste dingen in je opnemen en dan op naar Nederland. Een hele goede reis toegewenst.
En alvast heel veel plezier met wat je gaat vertellen in de klas. Knuffel, Blanche

Groep 3 en 4 CBS 't Jok

Hallo Koen, we kunnen meer sleeen bij school, want er is alleen nog wat ijs en dat is te glad.
Wat beleef je leuke dingen bij de dolfijnen. Kun je ook een foto van de baby dolfijn sturen?
Groetjes van groep 3 en 4 van CBS 't JOK

Groep 3 en 4 CBS 't Jok

Sorry Koen. Foutje in het vorige bericht.
We kunnen niet meer sleeen .

Leny en Hans

Wij genieten alle dagen van jullie foto's en het reisverslag. Mooi dat het zo'n goede uitwerking heeft op Daan. Wij begrijpen dat Koen ook met volle teugen geniet. Het zit er nu bijna op en dus wensen wij jullie een goede en voorspoedige thuisreis.