skylge-daan.reismee.nl

Een mooie dag!

Vanmorgen hebben Koen Tom en Alice een workshop over dolfijntherapie gevolgd. Dolfijntherapie is geen wondermiddel en het is geen magie. Dolfijntherapie is een ondersteuning voor de al bestaande gangbare therapieen. De mens heeft iets in zich wat klein leuk vind, een baby,een kitten, een lammetje een puppie. Maar klein wordt ook groot... een dolfijn blijft hetzelfde en je wilt het beschermen, het uiterlijk veranderd niet na de geboorte. Hij wordt alleen groter. Daarom vindt iedereen een dolfijn leuk. Er zijn mensen die haten katten of honden maar er is geen mens die niet van dolfijnen houdt. De dolfijn wordt bij het therapiekind ingezet als motivator. Eerst therapie in een ruimte binnnen waar sommige dingen echt even 'moeten' maar waar ook gespeeld wordt en dan gaat het kindnaar de dolfijn. Wat de dolfijn doet met het therapiekind wordt afgestemt op de doelen die zijn opgesteld voor het kind. De dolfijn voelt heel goed aan hoe ver het kan gaan bij het kind. De tijd dat het kind met de dolfijn in het water is vergeet het kind zijn omgeving. Ook bij Daan zagen we dat vandaag heel mooi terug. Er stonden vandaag ongeveer 6 mensen bij het platform van Daan waarvan de helft een pet op had. Vorige week zou Daan gelijk afgeleid zijn en geen oog meer hebben voor Geegee. Als Daan niet bij Geegee was zou hij alleen maar naar de pet kijken maar nu bleef Daan zo geconcentreerd. Hij is bijna niet af te leiden en heel alert als Daan bij Geegee is of op het platform. Daan z'n concentratie is sinds de therapie heel erg vooruit gegaan. Ook het maken van keuzes gebeurt steeds bewuster. Maike maakt het hem steeds moeilijker. In het eerste half uur voordat Daan naar Geegee gaat heeft hij vandaag keuzes gemaakt vanaf foto's en alle keuzes klopten, echt super!Er wordt zo liefdevol met Daan omgegaan en je merkt dat hier vanuit het hart gewerkt wordt op een heel professionele manier. Wij genieten er enorm van om hier te zijn en om dit allemaal te mogen meemaken met ons gezin.

Als we weer in ons appartement zijn is Daan heel relaxed. Hij gaat zelf lekker spelen en hij is danerg tevreden. Na een uurtje is het weer tijd voor actie en dan zoekt Daan weer uitdaging. De afgelopen dagen was Daan vermoeid overdag maar nu zit hij weer vol energie en straalt hij als vanouds.

Elke dag zien we weer nieuwe dingen gebeuren bij Daan en als je dan die stralende toet ziet is hij om op te vreten!

Barbara en Lente

Wat fantastisch dat de therapie zo'n uitwerking heeft op Daan! Echt heel fijn om te lezen.
En bijzonder he, wat zo'n dolfijn allemaal losmaakt en teweeg brengt. Heel bijzondere dieren.
Geniet nog even lekker!

Groetjes!

nienke

hep je de vin van de dolfijn ook vastgehouden? youri is ook weer in de klas groetjes van nienke

gijs

ik mag donderdag proefzwemmmmen dan moet ik ook kleren aan groetjes van gijs

Margriet

Lieve Alice,
Wat gaan de weken snel hé. De eerste week had ik heel sterk, "hier wil ik heel lang blijven". Medio week twee kreeg ik een berusting dat de therapie voldoende was, Emma werkte elke dag hard, en wij hadden genoeg handvatten om er thuis mee verder te gaan. Jullie zullen bij thuiskomst wel een temperatuur shock krijgen. Er ligt in Groningen weer een aardig pak sneeuw en de temperatuur is de afgelopen twee weken hier niet boven de 0 graden geweest.
Eerder heb ik geschreven dat de Dolfijnen magisch zijn, ik zag dat één van jullie hier ook over schreef. Ik bedoelde hier niet iets zweverigs mee (ik ben immers een nuchtere Noordeling) maar dat Dolfijnen in staat zijn om haarscherp aan te voelen hoe het kind zich voelt, waar zijn/haar grenzen liggen en in staat is deze samen met de therapeute bij Daan te verleggen. Magisch meer omdat veel puur gevoelsmatig gebeurd en wij als mens hier de regie niet in kunnen hebben.
Er wordt ingespeeld op datgene wat zich openbaart en waar Daan klaar voor is om mee aan de slag te gaan.
Wat fantastisch dat de rode/groene kaart zo goed werkt bij Daan; misschien ook iets voor onze Em? We gaan bij thuiskomst zeker bellen met elkaar, want ik ben reuze benieuwd naar je verhalen.
En ben je al in gedachten bezig met een vervolg behandeling in Curacao? De stukjes van Koen zijn ook ontzettend leuk en wat heerlijk te lezen dat zijn klasgenoten zo enthousiast meeleven.
Zou je mijn groeten aan Maike willen overbrengen.
Geniet van deze laatste dagen en groetjes voor jullie allen.
Liefs, Margriet
ps dank je wel voor je leuke stukje op onze site

maud

hey koen is het daar lekker warm bij ons is er sneeuw gevallen ik hoop dat je het leuk hebt de foto's zien er mooi uit veel plezier maud

Hilma

Wat mooi om te lezen! Heerlijk om jullie zo lekker in het zonnetje te zien. Hier ligt weer een pak sneeuw en het is ijzig koud en heel glad en dus gevaarlijk om met de auto weg te gaan, we doen alles lopend....

Heel veel plezier en succes nog de laatste dagen!
xx Hilma